Skip to main content

Interland 103 wacht voor Sluijters: “We willen zoveel mogelijk punten pakken”

De openingswedstrijd tegen Argentinië betekende de honderdste interland van Iso Sluijters. In de hoofdfase loopt de teller van de Eindhovenaar gewoon door. “De aankomende wedstrijden ligt het niveau constant hoog.”

Advertentie

Met Oranje staat Sluijters vanmiddag tegenover Qatar (15:30). Het begin van de hoofdfase in Katowice. De lange linkspoot van Nederland waagt zich niet aan een voorspelling: “We spelen tegen drie behoorlijk sterke teams.”

Na Qatar neemt de nationale ploeg het op tegen Duitsland en Servië. “De aankomende wedstrijden ligt het niveau constant hoog”, aldus Sluijters. “Tot nu toe spelen we goed en natuurlijk willen we hoog eindigen. Dat kan alleen als we genoeg energie overhouden.”

Duitsers als doel
De rol van de rechteropbouwer van het Zwitserse Amicitia Zürich bij Oranje is sinds het EK in Hongarije duidelijk. Sluijters is in het middenblok de stand-in van Samir Benghanem en Robin Schoenaker. Aanvallen laat de 32-jarige aan positiegenoten Kay Smits en Tom Jansen over.

“We willen zoveel mogelijk punten pakken in Katowice en houden natuurlijk de kwartfinale in de gaten”, vervolgt Sluijters. “Maar in een groep met Noorwegen en Duitsland weten we ook dat, dat een opgave gaat worden. We kijken erg uit naar de wedstrijd van zaterdag tegen de Duitsers. Veel jongens spelen in de Bundesliga of hebben een verleden in dat land. Dat duel winnen voelt als een doel op zich.”

Vanaf 15:00
Qatar – Nederland is nummertje 103 voor Sluijters. De eerste wedstrijd in de hoofdfase is vanaf 15:00 te zien op Viaplay.

Foto: FotoReza

Advertentie