Skip to main content

International Dulfer tekent bij topclub

Oranjedame Kelly Dulfer (29) speelt vanaf de zomer van 2024 voor de Hongaarse topploeg Györ. 

Advertentie

Dulfer heeft voor twee jaar bij de oud-winnaar van de Champions League getekend. In Hongarije wordt de lange blondine teamgenoot van Rinka Duijndam. Het contract van Yvette Broch bij Györ, waar de Noorse Stine Bredal Oftedal de lijnen uitzet, loopt na dit seizoen af.

“Volgend jaar word ik dertig. Als ik nog een keer wil meemaken hoe het bij zo’n topclub is, is dit het juiste moment”, legt Dulfer haar keuze SG BBM Bietigheim te gaan verlaten uit. In januari 2023 tekende ze in Duitsland een zogenoemd één-plus-ééncontract waardoor de linkeropbouwer tussentijds kon vertrekken. “Ik wil later geen spijt hebben.”

Final4
Eerder speelde Dulfer ook voor onder andere Dalfsen, VfL Oldenburg, København Håndbold en Borussia Dortmund. “Ik wil de sfeer en cultuur in het Oostblok meemaken. Daarnaast is Györ een club die kans maakt op de Champions League. Ik zou graag de Final4 willen halen.”

Met de transfer kiest de Zuid-Hollandse voor het onbekende: “Ik ben niet het type dat een duidelijk plan heeft uitgestippeld. Ik heb in mijn carrière altijd keuzes op gevoel gemaakt. Mijn lijf kan nog veel aan, ik wil er nog wat meer uithalen en dus voel ik sterk dat ik nu deze stap maken moet.”

Nycke Groot
Tussen 2015 en 2019 speelde ook voormalig international Nycke Groot voor Györ. In het groen-wit van de Hongaren won de spelmaker drie keer achter elkaar de Champions League.

Foto: FotoReza

Advertentie