Skip to main content

International op het zand mag aan tweede Bundesliga ruiken

Dat Silas Speckmann (18) uit de voeten kan op het zand heeft zijn EK-selectie voor het Nederlands team afgelopen zomer uitgewezen, maar nu timmert de jonge Overijsselaar ook op het Duitse parket aan de weg.

Advertentie

Speckmann behoorde gisteren tot de wedstrijdselectie van HSG Nordhorn-Lingen. De rood-witten rekenden in de tweede Bundesliga af met Dessau-Roßlauer HV: 29-26.

Minuten in de hoofdmacht heeft de international op het zand nog niet gemaakt, maar Speckmann is dichtbij. Een jaar geleden ruilde de spelmaker de A-junioren van Handbal Twente in voor de reserves van HSG Nordhorn-Lingen.

In de zomer eindigde Speckmann met Oranje op het EK Beach Handball in Varna op plaats dertien. Één van de vele goals van de aanvaller, een acrobatische pirouette, werd verkozen tot doelpunt van het eindtoernooi.

Landgenoot van Speckmann Bart Ravensbergen viel tegen Dessau-Roßlauer HV op door het maken van belangrijke stops. Mede door de negen reddingen (31 procent) van de goalie van de Oranjeheren blijft HSG Nordhorn-Lingen derde in de tweede Bundesliga.

Foto: Eelco Schaap

Advertentie