Skip to main content

International Ten Velde in Team van de Week

Oranjeheer Rutger Ten Velde (25) staat namens TuS Ferndorf in het Team van de Week van de tweede Bundesliga.

Advertentie

De linkerhoekspeler maakte afgelopen weekend in Duitsland liefst tien doelpunten. Niet genoeg voor de welkome zege voor TuS Ferndorf. De degradatiekandidaat legde het af tegen kampioen VfL Gummersbach.

Negen veldtreffers
De partij eindigde in 28-32 (15-15) in het voordeel van de promovendus waar Anel Mahmutefendic de assistent is. Ten Velde scoorde liefst negen veldtreffers en een strafworp en dat heeft de international een plaatsje in het Team van de Week opgeleverd.

Door de thuisnederlaag is TuS Ferndorf onder de degradatiestreep gedoken. Met nog één speelronde te gaan hebben Ten Velde en consorten evenveel punten, te weten 28, als TV Grosswallstadt dat nog net veilig is. Zaterdagavond gaat TuS Ferndorf op bezoek bij TSV Bayer Dormagen dat al zeker is van lijfsbehoud.

TuS N-Lübbecke
Gelijktijdig speelt concurrent TV Grosswallstadt, waar EK-ganger Tom Jansen gaat vertrekken, in eigen huis tegen SG BBM Bietigheim. Ten Velde weet al bijna zeker dat hij na de zomer gewoon in de tweede Bundesliga spelen gaat. De nieuwe club van de hoekspeler in vorm TuS N-Lübbecke staat met nog twee wedstrijden te gaan op het hoogste niveau van Duitsland laatste.

Foto: FotoReza

Advertentie