Skip to main content

Internationals naar Final 4 DHB Pokal

By 12 januari 2017Duitsland, Voorpagina

SG BBM Bietigheim, TuS Metzingen en Buxtehuder SV zijn doorgedrongen tot de Final 4 van van de DHB Pokal. Daarmee maken een boel internationals zich op voor een spannend weekend om de Duitse beker.

Advertentie

SG BBM Bietigheim, de ploeg van onder meer doelvrouw Tess Wester, had weinig moeite met tweede Bundesliga-club TSG Ketsch. Het werd maar liefst 47-22 in het voordeel van de koploper van de Bundesliga. Angela Malestein was opnieuw op schot. De hoekspeelster prikte twaalf keer raak.

Heusdens
In Metzingen trof de plaatselijke club het VfL Oldenburg van Dulfer, Smits en Jongenelen. De thuisclub trok na zestig minuten aan het langste eind. Na 15-13 bij rust klonk bij 27-26 het eindsignaal. Bij de verliezende gasten waren Inger Smits (6) en Kelly Dulfer (3) goed voor negen goals. Olympiër Jasmina Jankovic verdedigde het doel van TuS Metzingen.

Buxtehuder SV had een lastige avond bij het gedegradeerd Rosengarten-Buchholz. Een achterstand bij rust (10-9) werd omgebogen door de ploeg waar Michelle Goos vier keer het net vond. Bij Rosengarten-Buchholz werd Sabine Heusdens topscorer met zeven treffers. De Nederlandse opbouwspeler, met onder meer een verleden bij Hellas en E&O, heeft in de competitie bijna de grens van honderd treffers bereikt.

Laatste ticket
Donderdagavond kunnen de laatste Nederlanders zich scharen bij de laatste vier clubs van de bekercompetitie. In eigen huis neemt het Thüringer HC van Anouk van de Wiel het op tegen het Frisch Auf Göppingen van Struijs en Zimmmerman.

De beide halve finales en de finale worden in het weekend van 27 en 28 mei afgewerkt. Alle deelnemers aan de Final 4 kunnen een gooi doen naar de organisatie van het bekerweekend. Titelhouder HC Leipzig is reeds uitgeschakeld.

Advertentie