Skip to main content

Internationals op puntenjacht in West-Duitse ‘grensderby’

By 23 september 2016Duitsland, Oranje Heren, Voorpagina

Jasper Adams gaat zaterdagavond op bezoek bij Nicky Verjans en Patrick Miedema. Waar uitwedstrijden in de eerste en tweede Bundesliga in Duitsland goed zijn voor urenlange busritten, komt het TV Emsdetten van Adams er dit weekend goed vanaf. Reistijd: zo’n vijftig minuten.

Advertentie

Zaterdagavond om 19:30 staat de West-Duitse derby tussen HSG Nordhorn-Lingen en TV Emsdetten op het programma in het Euregium in Nordhorn. Een handbalfeest dat zich afspeelt nét over de grens bij Overijssel.

In het rood van de thuisploeg zullen international Patrick Miedema en Nicky Verjans strijden voor de broodnodige punten. De roodhemden teren op twee punten uit de vierde duels in de tweede Bundesliga. Met negentien doelpunten kan Limburger Verjans terugkijken op een productieve start van de competitie.

Opgekrabbeld
Aan de overkant zullen de Nederlanders stuitten op landgenoot Jasper Adams. In 2014 stapte de schutter over van Kras/Volendam naar de tweede Bundesliga-club. Na een valste start, nul punten uit de eerste drie duels, krabbelt Adams met zijn team op. In de afgelopen twee duels werden drie punten vergaard.

“Een derby is natuurlijk altijd een speciale wedstrijd”, laat Adams weten over de aanstaande confrontatie. De oud-speler van V&L kan in West-Duitsland rekenen op heel veel speelminuten. “Bij deze confrontaties kun je er vanuit gaan dat de hal vol zit en de sfeer erg hoog is”.

Kolkende arena
Na een uitzonderlijk korte busrit wacht het TV Emsdetten van Jasper Adams een kolkende arena in Nordhorn. Een ongekende sfeer bij een handbalderby. Een ‘grensderby’. Op topniveau. Kruipt HSG Nordhorn-Lingen uit de degradatiezone? Of sluit TV Emsdetten aan bij de subtop?

Foto: TV Emsdetten

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • sex schreef:

    887241 644375replica watches are wonderful reproduction of original authentic swiss luxury time pieces. 1474