Skip to main content

Is Broch met Olympisch ticket te verleiden?

By 18 december 2019Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Door de wereldtitel zijn de Oranjedames rechtstreeks geplaatst voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokyo. Is oud-international Yvette Broch, die tijdens het WK veelvuldig in de media verscheen, met het behalen van het eindtoernooi tot een terugkeer te verleiden?

Advertentie

Jack van Gelder vroeg Broch tijdens een uitzending van Ziggo Sport of een terugkeer in het vat zit. De oud-winnaar van de Champions League zijn geen ‘ja’, maar leek de vraag tevens te ontwijken. Ook voorafgaand aan een EK-kwalificatieduel van Nederland bleef Broch mysterieus.

In de zomer van 2018 besloot Broch plots te stoppen. Fysiek en mentaal was ze op. De brunette hakte een moeilijke knoop door en was topsporter af. Zo leverde ze haar verdienstelijke contract bij de grootste club van Europa, het Hongaarse Györ, in. Broch kreeg binnen en buiten de topsportwereld veel respect voor haar moedige keuze.

Expeditie Robinson
Tijdens het tv-programma Expeditie Robinson kon het grote publiek Broch weer zien stralen. Ze schopte het tot na de samensmelting. Tijdens het gouden WK in Japan was Broch een graag geziene gast. Antwoord op die ene vraag, of ze nog denkt aan een terugkeer binnen de lijnen, kwam er niet.

Advertentie

Wie Broch zegt, zegt Nycke Groot. Ook zij besloot te stoppen als international. In een interview verkocht de spelmaakster van Odense HC wél een harde ‘nee’ bij een vraag over een eventuele terugkeer bij de nationale ploeg. Ook mijdt Groot de pers nadrukkelijk.

Metz Handball
De kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokyo zou een reden voor Broch kunnen zijn om minstens nog een half seizoen haar gympen aan te trekken. In clubverband zou de oud-lijnspeelster zich weer fit moeten spelen. De link met het Metz Handball van bondscoach Manu Mayonnade is snel gemaakt.

Van 2011 tot en met 2015 was Broch reeds actief voor de Noord-Franse club. Voor Mayonnade betekent een eventuele terugkeer van Broch bij Metz Handball en Oranje een grote slag. Niet alleen kan de Fransman in de jacht op de titel in eigen land en Champions League beschikken over Broch, maar tevens stoomt Mayonnade de lange blokker van weleer klaar voor het eindtoernooi in de zomer in Japan.

Speculeren 
Tijdens de start van de tweede seizoenshelft in clubverband zal de vraag of Broch te verleiden is tot een terugkeer nog even oplaaien. Tot dan blijft het speculeren. Ook het leven na het topsportbestaan lijkt Broch goed te doen.

Foto: FotoReza

Advertentie