Skip to main content

Is dit de basisopstelling van Oranje op het aanstaande WK?

By 10 januari 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Over drie dagen staat Nederland op het WK in Krakau. Is dit de basisopstelling van Oranje op het wereldkampioenschap?

Advertentie

Doel: Bart Ravensbergen
Op het EK in 2022 was Ravensbergen de nummer één onder de Nederlandse lat. Na zijn nominatie als ster van december 2022 in de tweede Bundesliga én aardige optredens tijdens de trainingsweek in Frankrijk lijkt hij tussen de palen te gaan starten.

Linkerhoek: Jeffrey Boomhouwer
De routinier van Aalsmeer toonde in de laatste oefenpot tegen Tsjechië zijn vorm. Boomhouwer kan nog altijd sluw uit de hoek komen. Heeft in Rutger ten Velde een jongere concurrent.

Linkeropbouw: Dani Baijens
Een van de uitvindingen tijdens het laatste Europees kampioenschap. Hoe kun je Baijens en Luc Steins samen in een opbouwrij gebruiken? De krachtpatser van de twee laten uitwijken naar de schutterspositie en ook de nieuwe bondscoach Staffan Olsson heeft dat foefje overgenomen.

Advertentie

Middenopbouw: Luc Steins
Zonder twijfel in aanvallend opzicht de belangrijkste man van Oranje. Steins zet al enige jaren de lijnen uit bij de nationale ploeg en alle groepsgenoten zullen de dekking instellen op de rappe Limburger van topploeg PSG. Al blijft Steins soms in de omschakeling onhoudbaar.

Cirkelspeler: Samir Benghanem
Afgaande op de oefenweek in Frankrijk lijkt Benghanem de voorkeur te krijgen boven Evert Kooijman en dat is te verklaren, want een jaar geleden in Boedapest maakte de cirkelspeler van Aalsmeer indruk op de lijn. Kan hij ook in Krakau weer het hoge niveau halen?

Dekkingspecialist: Robin Schoenaker
Schoenaker knapt bij Nederland het vuile werk op. Al enige tijd samen met Benghanem het vaste middenblok met Iso Sluijters als handige stand-in.

Rechteropbouw: Kay Smits
Op de best bezette positie bij Oranje moet topschutter Smits Niels Versteijnen en Tom Jansen voorblijven. Laatstgenoemd duo heeft afgelopen zomer de overstap naar de Bundesliga gemaakt. Op het Europees kampioenschap van 2022 steeg Smits met heel veel goals in de groepsfase boven zichzelf uit en zo eindigde Nederland op een knappe tiende plaats.

Rechterhoek: Bobby Schagen
De linkspoot toonde tegen Tsjechië maar weer eens een veilige optie op de flank te zijn. Naast de speler met de meeste interlands binnen de selectie is Schagen ook de maker van de meeste doelpunten.

Foto: FotoReza

Advertentie