Skip to main content

”Dit is zo’n mooie kans”

Het Westlandse Quintus heeft een belangrijke slag geslagen op de transfermarkt. De handbalvereniging uit Kwintsheul heeft de 22-jarige Marc de Vreede, aanvoerder van het Haagse Hercules, aangetrokken. De  spelverdeler en sterke verdediger was de drijvende kracht in de formatie van de eredivisionist. 

Advertentie

Was het een moeilijke beslissing?

Marc de Vreede: ,,Ik heb er lang over nagedacht. Het speelde de laatste tijd steeds door mijn hoofd. Ik handbal sinds mijn zesde jaar bij Hercules en mijn ambitie was altijd bij die club het eerste team te halen. Dat is gelukt en nu denk ik weer verder. BENE-League spelen of weer gewoon eredivisie.”

Heb je de keuze snel gemaakt?

,,Dit is zo’n mooie kans. Die kan ik niet laten lopen. Bene-League spelen is het hoogste in Nederland. Spelen tegen  de topclubs uit Nederland en België. Dat wil ik gewoon proberen. Ik had nooit durven dromen dat ik op dit topniveau zou gaan spelen. Het gesprek met René Zwinkels is zó positief verlopen, dat ik niet langer twijfelde. Dit is een mooie stap in mijn handballoopbaan.”

Advertentie

Quintus wil je graag hebben. Dat is dus prettig overstappen?

,,Trainer René Zwinkels had mij al langer op zijn lijstje staan, begreep ik. Dit was het juiste moment. Hij vindt mij een speler die qua instelling en gedrevenheid precies in het team past. Ik ken de meeste gasten van Quintus ook wel. Aanpassen zal geen probleem geven.”

Hoe zit het met je werk?

,,Ik heb de Halo gedaan en ben gymleraar op een Haagse basisschool. We hebben vaste lesdagen tot vier uur, maar in overleg kunnen we de trainingstijden aanpassen. Quintus traint zes keer in de week en ik wil er zo veel mogelijk bij zijn.”

PETER LOTMAN/AD HAAGSCHE COURANT

Foto: Jet van Bergen En Henegouwen

Advertentie

Join the discussion 24 Comments