Skip to main content

Ivo Steins beëindigt interlandcarrière

Na 85 interlands gespeeld te hebben vindt Ivo Steins (29) het goed geweest. De cirkelspeler van LIONS keert niet meer terug in Oranje.

Advertentie

Op het EK in de kleedkamer in Boedapest deelde Steins zijn keuze al mee aan zijn teamgenoten. Nu ontbreekt de Limburger ook in de selectie van het Nederlands team dat in april gaat spelen om een WK-ticket. 

“Ik ben voorbij geraasd door heel veel jongens. Zo eerlijk kan ik zijn. Zit zelf vast in mijn ontwikkeling. Op een gegeven moment is voor mij moeilijk om bij dit Oranje rond te lopen”, is Steins eerlijk. 

Twee EK’s
De kartrekker van LIONS maakte beide EK’s mee. “Het toernooi in 2020 was heel speciaal. Ik had als doel het eerste van LIONS te halen en eens een interland te spelen. Dat ik dan op een Europees kampioenschap heb gespeeld is geweldig”, vertelt Steins. “Het hoogst haalbare heb ik voor mijzelf bereikt.”

Op het EK in januari in Hongarije speelde Steins een bijrol. “Met mijn lengte kom ik niet in de dekking te staan en misschien kom ik op dat hoge niveau ook aanvallend wel tekort. Wat voeg ik dan toe?”, heeft hij zichzelf in Boedapest afgevraagd. “De stijgende lijn is dan weg. Iets dat voor mij belangrijk is.”

Nieuwe doelen
Steins gaat vrije dagen voor vakanties en nieuwe doelen inzetten. “Een prachtig hoofdstuk is afgesloten. Ik heb jarenlang met superveel plezier voor Oranje uitgekomen. Het is ook zo’n leuke groep geworden.”

Foto: FotoReza

Advertentie