Skip to main content

Ivo Steins: “Zonder de BENE-League had ik niet op het EK gestaan”

De inlevering van de BENE-Leaguelicentie door Houten heeft de discussie over de toekomst van de grensoverschrijdende topcompetitie behoorlijk aangewakkerd. Ivo Steins van LIONS is uitgesproken.

Advertentie

Met LIONS kroonde Steins zich in 2015 voor het laatst tot kampioen van de BENE-League. De afgelopen seizoenen was Achilles Bocholt uit België de Zuid-Limburgse club keer op keer te slim af. “In de BENE-League zijn er geen makkelijke wedstrijden”, opent de cirkelspeler van Oranje het gesprek.

“De competitie zorgt voor de aansluiting met de buitenlandse clubs. Ik heb teamgenoten vanuit de BENE-League zien vertrekken. Ook voor mij is het een uitkomst. Zonder de BENE-League had ik niet op het EK gestaan”, stelt Steins scherp.

Middenblok
In januari debuteerde de Limburgse lijnspeler in het shirt van de nationale ploeg op het Europees Kampioenschap in Trondheim. “Het middenblok bestond uit spelers uit de BENE-League of jongens die er onlangs nog speelden”, merkt Steins op. In Noorwegen vormden internationals als Samir Benghanem (Aalsmeer), Toon Leenders – die twee jaar geleden nog voor Bevo speelde – en Robin Schoenaker (Sporting Pelt) het hart van de defensie. “De competitie biedt een dusdanig niveau dat je als speler aansluiting krijgt bij het Nederlands team. Je kunt er niet meer omheen.”

Houten heeft een verzoek tot degradatie gedaan. Eredivisionisten Quintus, E&O en BFC zagen af van promotie naar de BENE-League. Op dit moment telt de grensoverschrijdende topcompetitie elf deelnemers: zes uit België en vijf Nederlandse clubs.

Versterkte eredivisie
“Het zijn vooral eredivisieploegen die de boot gemist hebben die terug willen naar een versterkte eredivisie”, vervolgt hij. “Ik vind dat er vreemde uitspraken gedaan worden. Die clubs willen tegen ons, Volendam, Aalsmeer of Bevo spelen, maar willen niet promoveren naar onze competitie. Wij moeten terug. Als je graag veel wedstrijden wilt winnen moet je in de eredivisie blijven.”

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion 8 Comments