Skip to main content

Jaar twee van Dijkstra bij LIONS: “Natuurlijk wil ik beginnen”

Een jaar rijper neemt Jens Dijkstra (20) niet meer genoegen met een plekje op de tribune bij LIONS. “Als ik een slechte bal gooi, hoor ik dat meteen.”

Advertentie

Met meer dan tien stops speelde Dijkstra afgelopen weekend een mooie rol in de remise van LIONS tegen Sporting Pelt (33-33). “Ik heb me zeker kunnen laten zien, maar de slordigheden moeten er nog altijd uit. De bal mag niet in mijn eigen hoek binnen vallen”, is de Zuid-Hollandse goalie van de Limburgers kritisch op zichzelf.

Een jaar geleden maakte Dijkstra een late overstap naar de BENE-Leagueploeg. “Ik dacht voor WHC/Hercules te gaan keepen. In de eredivisie. Maar daar kwam na een toernooi met Jong Oranje in Duitsland verandering in”, legt de doelman uit. 

Jeugdinterland tegen Duitsland
Tijdens een jeugdinterland tussen Nederland en Duitsland viel Dijkstra op. “Coach van LIONS Christoph (Jauernik, red.) zat op de tribune. Hij kon nog een keeper gebruiken en informeerde bij Ids Eussen naar mijn beschikbaarheid”, vertelt Dijkstra. “Doordat de club dichtbij het huis van mijn ouders is, ben ik op het aanbod van LIONS ingegaan.”

Advertentie

Even uitleggen. Vier jaar geleden verhuisde Dijkstra met zijn gezin naar Limburg. Zo speelde hij ook in de jeugdopleiding van Achilles Bocholt. “We wonen in Spaanshuisken. Een heel klein dorpje dat bekend staat om de ‘frituur’. In de regio kent iedereen de snackbar in Spaanshuisken.”

Oog nog eens De Hoogh
In Sittard kon Dijkstra zich snel focussen op het keepen (“Ik ben net als Limburgers niet superdirect”). Hoog nodig, want de concurrentie bij LIONS is groot. “Mij werd een jaar geleden vertelt dat ik tweede of eerste keeper zou worden. Dat ik samen met Bram Kleijkers zou uitmaken wie zou spelen in de BENE-League. Maar toen kwam daar ook Scott de Hoogh bij. Die heeft zich heel erg goed kunnen ontwikkelen en opeens waren er drie opties.”

Drie kanshebbers en toch werd er in Zuid-Limburg wel eens gemord en gefluisterd over een terugkeer van Luuk Hoiting onder de lat in Limburg. “Vooral in de krant uit de provincie werd dat nog wel eens benoemd. Dat de aanwezige keepers geen punten pakten voor LIONS. Daar heb ik mijn schouders voor opgehaald. Eerst moest ik nog wel eens vanaf de tribune toekijken, maar vanaf januari heb ik steeds meer speelminuten gemaakt. Ik ben een stuk volwassener gaan keepen.”

Eerste doelman worden
“Als ik een slechte bal gooi, hoor ik dat meteen. De foutjes moeten eruit”, weet Dijkstra. “Alleen zo kan ik het niveau van de ploeg en competitie aan. Wat ik van dit seizoen verwacht? Ik ga voor de positie als eerste doelman van LIONS. Ik kan hier heel veel uren onder de lat maken voordat ik misschien wel eens de stap naar het buitenland waag.”

“Te snel moet ik niet willen gaan”, besluit Dijkstra. Dit weekend hoopt hij er tegen Tachos weer te staan. “Een van de minste tegenstanders uit de competitie. Een wedstrijd waarin we als ploeg moeten laten zien hoe goed we zijn. Natuurlijk wil ik beginnen.”

Foto: FotoReza

Advertentie