Skip to main content

De jacht op goud: 20:30 op NPO1

Het is de dag van de halve finale, verdorie! Vanavond om 20:30 neemt Oranje het op de Olympische Spelen op tegen Frankrijk. De jacht op het goud gaat verder voor het debuterende Nederland.

Advertentie

De winst op Brazilië was groots. Fenomenaal. Maar: de focus moet op vanavond. Nul-nul. Oranje speelt nog minstens twee wedstrijden in Rio. Twee duels waar een Olympische medaille op het spel staat. Herhaling: een Olympische, fucking (pardon, op z’n Polman’s), medaille!

Televisie
De NOS geeft ruimschoots aandacht aan het historische duel. Op NPO1 is de wedstrijd, vanaf 20:30, te zien op de televisie. Mocht er een sportflits tussendoor komen (baanwielrennen is stiekem best vet. Zeker die sprint!), dan kun je meteen schakelen naar de livestream. Zelfde recept. Prima!

14-18
Nederland en Frankrijk troffen elkaar al eens in Brazilië. Het openingsduel voor Oranje ging verloren: 14-18. De tactisch sterke Francaises staken een stokje voor het snelle spel van de dames van Groener en Portengen.

Medailles
De andere halve finale wordt om 1:30 (vrijdagnacht, dus) gespeeld en gaat tussen Rusland en Noorwegen. Op zaterdag worden de medailles vergeven. De winnaars van de halve finale treffen elkaar, logischerwijs, in de eindstrijd. De Olympische handbalfinale wordt om 20:30 gespeeld. Hups, in de agenda! De andere twee landen gaan later op de zaterdagavond strijden om het brons.Advertentie