Skip to main content

Jacobs voelt zich klaar voor échte test op BENE-Leagueniveau

Op 34-jarige leeftijd krijgt Diego Jacobs in Houten alsnog zijn volle kans in de BENE-League. “Toen ik wat steviger in mijn schoenen begon te staan, merkte ik dat ik naar meer verlangde.”

Advertentie

Met twee goals en verdedigend werk had Jacobs afgelopen zaterdag een mooi aandeel in de eerste seizoenszege van de promovendus. In The Dome was Houten met 38-34 te sterk voor Izegem. “Thuis waren we al twee keer eerder dichtbij punten”, aldus Jacobs.

De cirkelspeler is in de zomer overgenomen van eredivisionist Vrone/Berdos. Daarvoor speelde Jacobs lang voor Volendam. “Daar heb ik wel een tijdje bij het eerste team gezeten, maar gevoelsmatig was ik in Volendam nooit helemaal tevreden over mijn inbreng.”

Verlies
Een pauze valt als Jacobs begint over zijn jaren als twintiger. Jacobs verloor op 24-jarige leeftijd zijn moeder. “Ik heb lang met mezelf gestoeid. Kreeg ook faalangst en was onzeker. Door therapie voel ik me beter en dat is ook de reden dat ik ben ingegaan op het aanbod van Houten.”

Advertentie

Vorig seizoen viel Jacobs in het tenue van Vrone/Berdos op bij de clubleiding van Houten. “Zij raakten een cirkelloper kwijt en kwamen daarna bij mij uit. Ze zochten een speler met ervaring. Ik heb er lang over na moeten denken. Het is vaak een uur rijden vanuit Alkmaar. Op de terugweg kan ik gelukkig beter doorrijden. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb.”

“Toen ik wat steviger in mijn schoenen begon te staan, merkte ik dat ik naar meer verlangde. Meer techniek en tactiek dan Vrone/Berdos me kon bieden”, legt Jacobs uit. “Ik ben heel blij dat de echte test op dit hoge niveau is gekomen. Tot nu toe ben ik niet ontevreden over mijn aandeel in het spel van Houten. Ik scoor en heb ook in de dekking een rol.”

Reik in hechte groep
Door de winst op Izegem hebben de Utrechters de laatste plaats overgedragen aan de Belgen. “Het gaat er hard en snel aan toe in de BENE-League. Wij moeten naar dat niveau groeien. Hoeveel rek er nog in deze, hechte, groep zit? Dat moet blijken. Ervaring is ook belangrijk en het team is jong. We moeten van onze fouten leren. We hebben al twee thuiswedstrijden zelf uit handen gegeven.”

Weer laat Jacobs een stilte vallen. Hij is dankbaar voor het avontuur bij Houten. Op werk-, privé- en sportvlak kan en durft hij weer te genieten. “Ik geef m’n leven een acht en een half.”

Foto: FotoReza

Advertentie