Skip to main content

Jankovic blijft in Metzingen, Amega komt

TuS Metzingen heeft vanmiddag bekendgemaakt dat keepster Jasmina Jankovic haar contract met twee jaar heeft verlengd. Ook bracht de club naar buiten dat het Nederlandse talent Delaila Amega overkomt van Quintus.

Advertentie

Jankovic blijft nog twee jaar
De keepster van het Nederlands team kwam in 2014 over van Göppingen en was de afgelopen twee seizoenen van grote waarde voor de TusSies. In de voorbereiding op het WK in Denemarken blesseerde Jankovic zich ernstig aan haar knie en miste daardoor het WK en het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Inmiddels is ‘JJ’ weer fit en kwam ze dit weekend tegen Füchse Berlin voor het eerst weer in actie.

”Ze is één van de grootste talenten van Nederland”

Nederlands talent
Naast Kelly Vollebregt, Celine Michielsen en Jasmina Jankovic zal er volgend seizoen nog een landgenoot te zien zijn in Metzingen. Delaila Amega zal haar club Quintus verlaten voor een avontuur in Zuid-Duitsland. Het 19-jarig talent maakte veel indruk op een proeftraining en verdiende zo een contract bij de nummer twee van Duitsland. ”’Delaila is één van de grootste talenten van Nederland. Ze kan zich bij ons op de middenopbouw-positie verder ontwikkelen. Ze heeft nog een grote carrière voor zich en we zullen nog veel plezier aan haar beleven” aldus manager van TuS Metzingen Ferenc Rott. Delaila Amega heeft een contract voor drie jaar ondertekend.

Foto: TuS Metzingen

Advertentie

Join the discussion 46 Comments