Skip to main content

Jankovic stopt als keeperstrainer van Oranjedames

By 2 september 2023september 8th, 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oud-international Jasmina Jankovic (36) stopt als keeperstrainer van de Oranjedames.

Advertentie

Na een jaar treedt ze alweer terug. “Het is altijd een combinatie van redenen als je op zoek bent naar een ideaal pakket dat binnen ons jonge gezin past”, licht Jankovic toe.

De voormalig keepster vervolgt: “Het werken op afstand bij SG BBM Bietigheim en het verder willen ontwikkelen als coach op internationaal vlak, zorgt al voor veel plannen, daarbij komt dat mijn man ook nog als prof in de Bundesliga speelt.“ Haar partner Daniel Rebmann keept voor VfL Gummersbach.

Daniel Larsson
Jankovic wordt door Daniel Larsson opgevolgd. De Zweed is landgenoot van bondscoach Per Johansson en is in eigen land keeperstrainer bij topclubs Alingsas HK en IK Sävehof geweest.

Op 12 september komt Larsson naar Papendal om kennis te maken met zijn nieuwe werkgever. Snel komt hij in contact met de keepsters van Oranje: “Natuurlijk ga ik kijken naar hun individuele verbeterpunten, maar samen met Per ga ik ook letten op de samenwerking met de dekking. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om mee te nemen wat de keepers zelf voor ideeën hebben.”

WK
Nederland laat zich vanaf eind november op het wereldkampioenschap zien.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie