Skip to main content

Jankovic weer terug bij Oranje

By 21 september 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oud-olympiër Jasmina Jankovic (35) voegt zich als keeperstrainer weer bij de Oranjedames.

Advertentie

De voormalig international versterkt de staf van bondscoach Per Johansson. Volgende week speelt Nederland een oefentoernooi in Denemarken waar naast tegen het thuisland ook met Noorwegen en Zwitserland wordt geoefend.

Tussen 2019 en 2021 keepte Jankovic nog voor Frisch Auf Göppingen. Daarna stopte ze en voegde zich ook in Duitsland bij de staf van de huidige tweede Bundesliga-club.

Gasttrainer op de HandbalAcademie
Een aantal weken geleden was Jankovic gasttrainer op de HandbalAcademie waarna het balletje op Papendal is gaan rollen. “Kennelijk heb ik toen een goede indruk achtergelaten, want in het vervolggesprek kwam het aanbod om keeperstrainer te worden van het A-team. Ik zat met mijn mond vol tanden. Het is een superleuke verrassing”, aldus Jankovic.

98 keer stond Jankovic bij het Nederlands team onder de lat. Ze wist zilver (2016) en brons (2017) te winnen. Ook deed Jankovic mee aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

EK in november
Volgende week voegt Jankovic, die niet gaat samenwerken met de zwangere Tess Wester, zich bij Oranje. Na de Golden League laat de nationale ploeg zich in november zien op het EK.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie