Skip to main content

Oranjeheer Jansen kiest voor nieuwe club

Tom Jansen (25) ruilt Bundesliga-club VfL Gummersbach in voor ASV Hamm-Westfalen dat op het tweede niveau van Duitsland actief is.

Advertentie

Het doorlopende contract van de rechteropbouwer van Oranje bij zijn huidige werkgever wordt in de zomer verscheurd. Zo heeft Jansen voor twee seizoenen bij de rood-zwarten getekend.

Zware knieblessure
De linkspoot is op de weg terug van een zware knieblessure. In oktober ging het mis voor Jansen waardoor hij niet alleen het seizoen bij VfL Gummersbach, maar ook EK moest missen.

De Oranjeheer verwacht tijdens de zomerse voorbereiding bij ASV Hamm-Westfalen te kunnen aansluiten. De aanstaande club van Jansen staat derde in de tweede Bundesliga. ASV Hamm-Westfalen heeft maar één punt minder dan SG BBM Bietigheim dat één van twee promotieplaatsen bezet.

Promotie
“Ik wil met ASV in de Bundesliga spelen”, vertelt Jansen op de website van zijn nieuwe team. “Het maakt niet uit of dat volgend seizoen het geval is of dat we het verderop samen doen. Ik wil in ieder geval mijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat ASV Hamm-Westfalen zo succesvol mogelijk wordt.”

Foto: FotoReza

Advertentie