Skip to main content

Jansen krijgt bij TV Emsdetten wel heel bijzondere teamgenoot

Robin Jansen krijgt bij het gedegradeerde TV Emsdetten een wel heel bijzondere, nieuwe teamgenoot: 106-voudig international van Duitsland Tobias Reichmann (34).

Advertentie

Reichmann werd in 2016 Europees kampioen met Duitsland, maar heeft ook clubniveau ook een heel fraai cv. Zo won hij drie maal de Champions League en pakte in het tenue van het Poolse Vive Kielce meermaals de landstitel.

Rechteropbouwpositie
Met TV Emsdetten gaat de rechterhoekspeler uitkomen in de derde Bundesliga. De club van Jansen, die op de weg terug is van een zware schouderblessure, is afgelopen seizoen gedegradeerd en maakt met de transfer van olympiër Reichmann naar Emsdetten meteen de intenties voor het aankomende seizoen duidelijk.

Op de website van TV Emsdetten wordt gesproken over een droomaanwinst. Coach Sascha Bertow: “We hebben van veel kanten de bevestiging gekregen dat Tobias ook geweldige kwaliteiten heeft op de rechteropbouwpositie. Hij brengt ook leiderschapskwaliteiten en enorme ervaring mee waar spelers als Maximilian Nowatzki enorm van kunnen profiteren.”

Terug naar de Bundesliga
Vanaf 2017 droeg Reichmann het rood-wit van MT Melsungen. “Ik wil heel graag nog een paar jaar op de rechteropbouw spelen en het spel vanuit een ander perspectief benaderen en met meer verantwoordelijkheid voor mijn teamgenoten en de jonge spelers in de ploeg. TV Emsdetten geeft mij de kans om dit te doen”, aldus de nieuweling. “Bovendien heeft het concept van de club voor de komende seizoenen mij overtuigd en ik wil mijn steentje bijdragen om de ‘TVE’ terug naar de Bundesliga te leiden!”

Foto: FotoReza

Advertentie