Skip to main content

Jansen naar promotiekandidaat

Aan het eind van het lopende seizoen ruilt international Tom Jansen (23) TV Grosswallstadt in voor competitiegenoot VfL Gummersbach.

Advertentie

De nieuwe club van Jansen staat tweede in de tweede Bundesliga. De kans is aannemelijk dat VfL Gummersbach na de zomer terugkeert op het hoogste niveau van Duitsland.

Trainer/coach van VfL Gummersbach Gudjon Valur Sigurdsson over de aanwinst uit Nederland: “Hij is een heel interessante speler en ik ben ervan overtuigd dat hij een grote toekomst voor zich heeft.”

Anel Mahmutefendic
Jansen, clubtopschutter bij TV Grosswallstadt met 132 goals, was in januari een van de verrassingen bij de nationale ploeg op het Europees kampioenschap in Hongarije. De rechteropbouwer mocht in Boedapest meermaals invallen en liet zich onder meer zien door zijn afstandsschot.

Bij de promotiekandidaat komt Jansen een landgenoot tegen. Anel Mahmutefendic is bij VfL Gummersbach de assistent van Sigurdsson. In Radio HI liet Mahmutefendic vorige week reeds weten geïnteresseerd te zijn in de Nederlandse markt.

Smits en Versteijnen
Door de transfer kan de Bundesliga volgend jaar zo maar drie Nederlandse rechteropbouwers tellen. Kay Smits speelt voor SC Magdeburg en positiegenoot Niels Versteijnen sluit in de zomer bij TBV Lemgo aan.

Foto: FotoReza

Advertentie