Skip to main content

Jerry wil meer opvallen

By 10 januari 2020Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Het aandeel van Ephrahim Jerry in het EK-debuut van Oranje viel de schutter tegen. In het vervolg van de groepsfase van het Europees kampioenschap wil Jerry meer opvallen.

Advertentie

Door een steal van de lange en relaxte opbouwer van het Belgische Sporting Pelt mocht Jerry in het verloren duel tegen Duitsland in de tweede helft alleen op doelman Wolff af. Jerry scoorde en juichte. Het was het enige wapenfeit van de linkeropbouwer tijdens de openingsact in Trondheim.

“Van te voren heb je dingen in gedachten die je wilt laten zien. Mooie acties, dingen waardoor de wereld naar je kijkt”, is Jerry eerlijk. “Achteraf viel het tegen.”

Tien maken
De Noord-Brabander is niet op zijn mond gevallen. Hij zegt wat hij denkt en doet er soms een schepje bovenop. Net als binnen de lijnen met de bal in de hand. Voor verhalenmakers is Jerry een uitstekende spreker. “Dat is hoe ik ben”, geeft de international toe. “Dat is ook hoe ik speel. Ik wil opvallen.”

Jerry had zijn eerste beurt op het EK anders voorgesteld. “Ik ben wel iemand die voorafgaand aan een EK bedenkt tien te willen maken. Dan maakt Europa kennis met mij. Helaas is dat niet gelukt. Ik ben een beetje over mezelf gestruikeld.”

110
Gewonnen geeft Jerry zich niet snel. In de BENE-League staat hij tweede op de topschutterslijst. Namens Sporting Pelt maakte Jerry al 110 doelpunten in zestien duels. “Ik hoop tegen Letland meer te kunnen laten zien”, besluit hij het interview. “Zodat mensen weten wat voor type speler ik ben.”

Foto: FotoReza

Advertentie