Skip to main content

Jerry’s Kadetten Schaffhausen vraagt wildcard aan

Naast Luc Steins (PSG) komt mogelijk nog een international na de zomer uit in de Champions League: Ephrahim Jerry.

Advertentie

De nieuwe club uit Zwitserland van de linkeropbouwer Kadetten Schaffhausen heeft een wildcard voor het Europese toptoernooi aangevraagd. Nog eens negen andere teams hopen toegelaten te worden tot het kampioenenbal.

Zes clubs
Jerry ruilt deze zomer Sporting Pelt uit België in voor de Zwitserse runner-up. Kadetten Schaffhausen heeft onlangs de finale om de landstitel van Pfadi Winterthur verloren (0-3).

Op 28 juni maakt de EHF bekend welke zes clubs een upgrade van hun startbewijs voor de EHF European League krijgen. Ook HC Meshkov Brest, GOG Håndbold, Montpellier HB, Telekom Veszprém HC, Elverum Handball, Orlen Wisla Plock, Sporting CP, CS Dinamo Bucuresti, RK Gorenje Velenje, IK Sävehof en HC Motor hopen op een wildcard.

Titelhouder Barca
Als kampioen van Frankrijk is Steins in het tenue van PSG al zeker van deelname aan de Champions League. Ook HC PPD Zagreb, Aalborg Håndbold, titelhouder Barça, THW Kiel, SG Flensburg-Handewitt, MOL-PICK Szeged, HC Vardar 1961, Lomza Vive Kielce en FC Porto hebben al het gewilde Europes topticket in bezit.

Foto: FotoReza

Advertentie