Skip to main content

Jeugdig Hurry-Up houdt twee punten op valreep in Zwartemeer

Het had maar een beetje gescheeld en Hurry-Up had vanavond in de BENE-League de punten met hekkensluiter Izegem gedeeld. Even voor tijd scoorde jeugdinternational Youri Braker (foto) de winnende voor de Zwartemeerders: 34-33.

Advertentie

Bij 30-23 leek de buit voor de thuisploeg al binnen. Na een moeizame eerste helft (19-17) koos trainer/coach van Hurry-Up Sven Hemmes in het tweede deel van de partij voor jongelingen.

Zevenvoudig doelpuntenmaker Emiel Hoogland en ook invaldoelman Jorick Pol stonden aan de basis van de sterkste fase van Hurry-Up. Van 20-19 liepen de Drenten bij de nog puntloze Belgen vandaan.

Ongeloof bij thuispubliek
Ook in de spannende slotfase hield Hemmes vast aan de tieners. Waar het moedige Izegem bleef scoren, werd Hurry-Up slordig. Na 33-30 kwamen de bezoekers tot ongeloof bij het thuispubliek dertig seconden voor het eind zelfs op gelijke hoogte (33-33).

Na een time-out van Hemmes, die toch weer koos voor aanvoerder Bernie Vermeer, had Hurry-Up één kans op de winst. Het was linkerhoekspeler Braker, vaak spelend voor eredivisionist E&O/Hurry-Up, die met zijn tweede voor een geluidsexplosie in Zwartemeer zorgde.

Landskampioen LIONS
Door de spannende zege op Izegem klimt Hurry-Up naar plaats vijf in de BENE-League. Na zeven wedstrijden hebben de oranje-zwarten negen punten. Volgende week zondag gaan de mannen van Hemmes bij landskampioen LIONS op bezoek.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie