Skip to main content

Jeugdinternational Van Rijnsoever blijft nog even in de regio

By 20 december 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

Waar generatiegenoten Pipy Wolfs en Lynn Kuipers DSVD hebben ingeruild voor VOC, probeert jeugdinternational Rianne van Rijnsoever (19) in Deurningen te rijpen.

Advertentie

Wolfs en Kuipers keerden DSVD een jaar geleden de rug toe. Daardoor werd Van Rijnsoever, ook linkerhoekspeelster van Oranje, alleen gelaten. “Daar hebben we nooit ruzie over gekregen, hoor. Het zijn nog altijd heel goede vriendinnen van me”, belooft Van Rijnsoever.

De flankspeelster van DSVD is honkvaster. Van Rijnsoever blijft de eredivisieclub uit Deurningen nog altijd trouw. “Ik wil veel speelminuten maken en meer verantwoordelijkheid nemen. Dat is voor mijn eigen ontwikkeling het beste en daarom kies ik er bewust voor om bij DSVD te blijven spelen”, legt Van Rijnsoever uit.

Niet meehobbelen bij een topclub, maar een basisplek bij de rood-witten die strijden tegen degradatie uit de eredivisie. “Toen Pipy en Lynn naar VOC trokken heb ik wel om me heen gekeken. Het bracht me aan het twijfelen”, geeft Van Rijnsoever toe. “Ik heb mogelijkheden in Duitsland onderzocht. Nog geen uur rijden vanaf de grens van Overijssel. Dan zou ik thuis kunnen blijven wonen. Eredivisiewaardige opties, maar in overleg heb ik toen besloten bij DSVD te blijven.”

Advertentie

Meetrainen op Papendal
Van Rijnsoever heeft veel gebabbeld met hoofdtrainer Jan Majoor en ook Ricardo Clarijs. “De jeugdbondscoach van mijn lichting. Door hem train ik nu op dinsdag en woensdag mee op Papendal. Dan blijf ik daar overnachten. De rest van de week ben ik bij DSVD. Zo kan ik ook mijn studie in Deventer, Interior Design and Styling aan de Jan des Bouvrie Academy, blijven volgen.”

Op haar twaalfde sloot Van Rijnsoever aan bij DSVD. “Daarvoor heb ik bij EHC uit Enschede gespeeld. Een kleine club waar ik al snel naar de dames moest. Toen heb ik de overstap naar A’s van DSVD gemaakt. Daar kwam ik samen te spelen met Pipy en Lynn. Samen zijn we voor Jong Oranje geselecteerd”, legt de blondine uit. “Zij kiezen voor een ander pad. Dat gun ik hen van harte. Ik ga voor mijn kans bij DSVD.”

“Ik wil leren de kar te trekken”, gaat Van Rijnsoever verder. “Meedenken over wat we gaan spelen en hoe we kunnen winnen. Heel leerzaam. Op de HandbalAcademie is meer aandacht voor technisch en tactiek. Dat neem ik dan weer mee naar DSVD. Hopelijk leidt dat tot beter spel bij mij en het team.”

Stapje hoger
Na dertien wedstrijden staat DSVD met vijf punten op plaats tien. Net boven de degradatiestreep in de eredivisie. Te mager volgens Van Rijnsoever: “Jan (Majoor, red.) heeft veel A-junioren naar het eerste gehaald. Dat was in het begin een lastige mix, maar nu iedereen vertrouwen krijgt loopt het steeds beter. Dat is nog niet in ons puntenaantal te zien, maar door het spel ben ik hoopvol. Of ik tevreden ben over mijn eigen rol? Ik zit wel in een fijn wedstrijdritme.”

In de toekomst hoopt de jeugdinternational Wolfs en Kuipers achterna te gaan. “Ze weten bij DSVD dat ik plannen heb”, besluit Van Rijnsoever. “Eerst wil ik hier het seizoen afmaken. Het hogere stapje moet dan komen.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie