Skip to main content

Johansson geeft het niet op bij Broch

By 27 september 2022oktober 3rd, 2022Achtergrond, Artikelen, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Voor nu is het een ‘nee’, maar bondscoach van de Oranjedames Per Johansson geeft het niet op bij Yvette Broch.

Advertentie

De cirkelspeelster van Györ staat op de lijst met 35 namen, maar Broch heeft onlangs in gesprek met Johansson aangegeven niet terug te willen keren bij Oranje. “Voor mij is haar naam op die lijst niet alleen een administratief feit. Ik zal haar nog eens vragen, want ik denk dat ze van waarde is”, aldus Johansson.

Sinds haar transfer
“Mijn taak is om de beste speelsters van het land te verzamelen. Dan is het minste dat ik doen kan Yvette vragen”, gaat de Zweed verder. “Misschien als ik tijd heb ga ik na de Golden League nog eens langs in Hongarije.”

Want Johansson zit met een probleem. Een uitdaging, noemt hij het zelf. Danick Snelder is geblesseerd aan haar knie en dus moet de oefenmeester een nieuwe speler hebben in het centrum van de verdediging. “Sinds haar transfer naar Györ vind ik Yvette nog weer beter geworden.”

Drie cirkellopers
Andere opties naast Kelly Dulfer? “Dat zijn de cirkellopers. Merel Freriks, Tamara Haggerty en Nikita van der Vliet. “Die hebben alle drie andere kwaliteiten. Deze week zie ik ze tegen toplanden Denemarken en Noorwegen aan het werk. Na deze week gaat het plan voor het EK compacter zijn.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie