Skip to main content

Johansson kan anderen aan het werk zetten

By 22 april 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames spelen dit weekend twee wedstrijden in Almere. Bondscoach Per Johansson kan anderen aan het werk zetten.

Advertentie

Tegen oefenpartner Duitsland en Griekenland, het slot van de EK-kwalificatiereeks, zal Nederland voor het eerst zonder Lois Abbingh op de vloer verschijnen. De linkeropbouwer van Odense HC is zwanger en komt om die mooie reden een aantal maanden niet binnen de lijnen.

Ook Claudia Rompen, Danick Snelder (beide geblesseerd) en Zoë Sprengers (familieomstandigheden) zullen zich in het Topsportcentrum in Almere niet aan de fans laten zien. Tijd voor anderen. Wat gaat de Zweedse trainer van de nationale ploeg bijvoorbeeld doen op de linkeropbouw?

Kim Molenaar
De afwezigheid van Abbingh biedt kansen voor anderen. Ook het EK in november, Oranje is al zeker van het eindtoernooi, komt voor de Groningse te vroeg. Onder meer Kelly Dulfer, Inger Smits, Estavana Polman en Harma van Kreij – met RK Krim Mercator nog actief in de Champions League – kunnen op de schutterspositie uit de voeten.

Tevens loopt Kim Molenaar al een week mee bij het Nederlands team. De tiener van VOC heeft een contract in Denemarken getekend. Na de zomer speelt Molenaar voor København Håndbold en met ‘kleintje’ Griekenland op zondag als tegenstander is de kans groot dat Johansson de jeugdinternational in het A-team gaat laten debuteren.

Livestream
Op zaterdag wordt eerst tegen Duitsland geoefend. De partij begint om 16:00 en is op HandbalNL.tv te zien. Precies 24 uur later staat Nederland – Griekenland voor een uitverkocht huis op de rol.

Lees ook: Partijen van Oranje in Almere op HandbalNL.tv

Foto: FotoReza

Advertentie