Skip to main content

Johansson selecteert eerste veertien voor EK in november

By 12 oktober 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Drie weken voor het EK in Noord-Macedonië heeft bondscoach van de Oranjedames Per Johansson (foto) de eerste veertien van zijn selectie alvast een uitnodiging gedaan.

Advertentie

In een later stadium worden nog eens vier speelsters aan de EK-groep toegevoegd. Johansson over het bekendmaken van de eerste veertien: “Ik wil geen geblesseerde speelsters op de shortlist zetten en ze mogelijk later weer van de lijst af te moeten halen.”

In de wachtkamer
De Zweedse bondscoach heeft het over onder andere Dione Housheer. Eind september liep de rechteropbouwer van Odense Håndbold een duimblessure op en is in Denemarken aan het revalideren. Ook Harma van Kreij is nog niet wedstrijdfit.

Kim Molenaar en Maxime Struijs zijn de nieuwste namen bij de A-ploeg. Het duo maakte vorig jaar op het WK in Spanje nog geen onderdeel uit van de nationale ploeg. Kelly Vollebregt, Tamara Haggerty en Claudia Rompen deden onlangs wel mee aan de Golden League, maar zijn door Johansson in de wachtkamer geplaatst.

Advertentie

Viertal ontbreekt
Larissa Nusser en aanvoerder Danick Snelder ontbreken op de lijst. Zij zijn langdurig geblesseerd. Ook Lois Abbingh (net bevallen) en Tess Wester (zwanger) zullen zich in speelstad Skopje niet laten zien.

Eerste 14 voor EK:
Debbie Bont – Metz Handball
Rinka Duijndam – Sola HK
Kelly Dulfer – SG BBM Bietigheim
Merel Freriks – Brest Bretagne
Laura van der Heijden – Chambray Touraine
Yara ten Holte – Borussia Dortmund
Angela Malestein – Ferencvaros
Kim Molenaar – København Håndbold
Estavana Polman – Nykøbing
Inger Smits – SG BBM Bietigheim
Zoë Sprengers – Borussia Dortmund
Maxime Struijs – SV Union Halle-Neustadt
Nikita van der Vliet – Nykøbing
Bo van Wetering – Odense Håndbold

Op zaterdag 5 november openen de Oranjedames het EK tegen Roemenië. Ook thuisland Noord-Macedonië (7 november) en Frankrijk (9 november) zitten in de poule van Nederland.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie