Skip to main content

Johansson wint met Györ de Champions League

By 2 juni 2024Buitenland, Voorpagina

Bondscoach van de Oranjedames Per Johansson (foto) mag zich met zijn Hongaarse club Györ de beste van Europa noemen. De groen-witten rekenden vanavond in de finale van de Champions League af met SG BBM Bietigheim.

Advertentie

In Boedapest werd het 30-23 voor Györ dat ook in het nieuwe seizoen onder leiding van de Zweed staat. Halverwege was het verschil al vijf (17-12).

43 procent
Noorse doelvrouw Silje Solberg was in de imposante MVM Dome de uitblinker. Zij kwam tot liefst zestien stops (43 procent) voor Györ. Toen SG BBM Bietigheim in helft twee even terug kwam tot vier (25-21) zetten de Hongaren weer aan.

‘MVP’ Solberg hield international Inger Smits en Kelly Dulfer op respectievelijk drie en twee doelpunten. Aan de overkant bleef voormalig Oranjedame Yvette Broch op de bank. De cirkelspeelster zwaait af met de belangrijkste clubprijs van Europa.

Wolbertus en Weijmans
Brons in Boedapest was voor Team Esbjerg. De troostfinale met Metz Handball, onder leiding van het prima fluitende koppel Rick Wolbertus/William Weijmans, eindigde in 37-33 voor de Deense landskampioen.

Johansson, Smits, Rinka Duijndam – die vandaag niet op het wedstrijdblad van Györ stond – en Dulfer hebben even pauze. Eind juli zijn de Olympische Spelen in Parijs.

Foto: FotoReza

Advertentie