Skip to main content

‘Joker’ Riksten wil in Zwartemeer doorbreken

Na late onderhandelingen maakte de 18-jarige Brent Riksten in de zomer tóch te gevoelige transfer van E&O naar Hurry-Up. De jeugdinternational moet in de BENE-League soms op zijn tenen lopen, maar spreekt over een juiste keuze.

Advertentie

Hij heeft nog geen eredivisieseizoen volgemaakt, maar toch besloot Riksten na een proefweek in de lente in Zwartemeer het groen-wit van E&O in te ruilen. “Er gingen jongens weg uit Emmen en toen kwam het belletje van Hurry-Up. Het voelde goed om het op de training tegen veel sterke spelers op te nemen”, legt Riksten uit.

BENE-Leagueploeg Hurry-Up gaf de spelmaker maar even bedenktijd en Riksten hapte toe. “Ik was mogelijk nog niet uitgeleerd bij E&O, maar het plaatje van Hurry-Up klopte”, gaat de Noord-Drent verder. Voorganger op midden Noah van Wieringen keerde Hurry-Up na een teleurstellend seizoen al snel de rug toe. “Die situatie heeft me wel even aan het twijfelen gebracht, want ik wilde niet op de bank belanden.”

Soms wat ongeduldig
De gang naar Zwartemeer heeft voor Riksten beter uitgepakt. Trainer/coach van Hurry-Up Joop Fiege heeft de jeugdinternational dit seizoen in de BENE-League meermaals als ‘joker’ ingezet. “Om iets te forceren. Dan krijg ik de opdracht om één-tegen-één te gaan”, verklapt Riksten. “Ik ben tevreden over de speelminuten in de BENE-League. Al ben ik geen basiskracht en dat maakte me wel eens ongeduldig. Dan zit je op de bank, komt het erop aan en wil je er wel in. Dat zullen veel spelers herkennen.” 

Advertentie

Bij E&O, de huidige nummer zes van de eredivisie, zou hij dit seizoen de kar moeten trekken. In het oranje-zwart van de rivaal moet Riksten het met invalbeurten doen. “Ik krijg ook in de midweek op de training de tegenstand die me beter maakt. Dat maakt me ook verdedigend beter. Een van mijn punten die ik verbeteren wil. Ik ben tevreden met mijn keuze voor Hurry-Up.”

Ook Sander Bos
In Zwartemeer hebben ze het voornemen de jeugdopleiding te versterken en benutten. De opleidingsploeg is titelfavoriet in de tweede divisie. Naast Riksten durft Fiege het ook aan met Sander Bos. De linkspoot, tevens lid van Jong Oranje, heeft in de BENE-League op zowel de rechterhoek als rechteropbouw gespeeld. Riksten vult aan: “Er komen wel meer goede jongens vanuit het tweede team aan.”

“Wat ikzelf na de jaarwisseling voor ogen heb? Ik wil bij Hurry-Up een dragende speler worden. Een opbouwer die een wedstrijd beslissen kan”, besluit Riksten. De Final4 is voor Hurry-Up ver weg, in de lente volgt de bekercompetitie en HandbalNL League. “We hebben als ploeg bewezen van iedereen te kunnen winnen. Op de wedstrijddag zijn we scherp. Als we die focus ook op de trainingsweek hebben zie ik ons meedoen om de prijzen in eigen land.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie