Skip to main content

Jong Oranje als groepswinnaar naar hoofdfase van WK

Jong Oranje is geslaagd voor de eerste echte test op het wereldkampioenschap in Noord-Macedonië. Door de 26-29 overwinning op Roemenië gaat Nederland als groepswinnaar naar de hoofdfase van het eindtoernooi.

Advertentie

De nationale jeugdploeg startte zwak tegen de tevens nog ongeslagen groepsgenoot. Na twaalf minuten stond het 9-4 voor Roemenië dat ook al zeker was van de volgende ronde.

Nog voor de pauze herstelde Jong Oranje de schade. Na 13-13 bepaalde Judith van der Helm, uiteindelijk goed voor zes goals en meerdere blocks, de ruststand in Skopje op 14-16.

24-27
In de tweede helft liepen de jongedames van jeugdbondscoach Ricardo Clarijs uit naar 19-25. Net als Van der Helm vonden ook Loïs van Vliet en Daphne Luchies zes keer het Roemeense net.

Alleen bij 24-27 werd het nog even spannend, maar doelvrouw Bianca Schanssema maakte met een redding aan alle onzekerheid een eind waarna viervoudig doelpuntenmaker Donna Bakker de laatste voor Jong Oranje kon maken.

Morgen tegen Egypte
Nederland opent morgenmiddag de hoofdfase van het WK tegen Egypte. Er wordt hoogstwaarschijnlijk om 15:45 gespeeld. Op dinsdag wacht Zwitserland waarna de top-2 van de hoofdgroep doorgaat naar de kwartfinale van het wereldkampioenschap.

Foto: Hank Prijs

Advertentie