Skip to main content

Jong Oranje op koers voor halve finale

Jong Oranje heeft op de EHF Championship in het Bulgaarse Varna de halve finale in het vizier. Op het EK voor B-landen bleef de nationale jeugdploeg vanmiddag ook tegen Georgië overeind: 34-24.

Advertentie

Tot 11-11 kon de groepsgenoot mee met Nederland. Nog voor rust sloeg Jong Oranje via doelpunten van onder meer Melle van Katwijk en Morris Kippers een gaatje (15-12).

Ieder zes goals
Bij Georgië was alleen Nikoloz Kalandadze gevaarlijk. De 19-jarige linkeropbouwer kwam in Varna tot twaalf doelpunten, maar kon een nederlaag tegen Nederland niet voorkomen.

De 28-18 van Ids Eussen betekende het eerste gaatje van tien. Net als cirkelloper Armando Besseling en Kaj Geenen (links op de foto) maakte de rechteropbouwer van LIONS zes goals. Eerder wist Nederland poulegenoten Slowakije en Turkije voor te blijven.

Oostenrijk
Morgenmiddag om 14:00 sluit de formatie van Edwin Kippers en assistent Rick Louw de groepsfase van de EHF Championship af tegen Oostenrijk. Ook de aanstaande tegenstander heeft in Bulgarije nog niet verloren. Zometeen komen de enig overgebleven concurrenten van Nederland Oostenrijk en Slowakije elkaar tegen.

Foto: Ils Pattipeilohy

Advertentie