Skip to main content

Jong Oranje opent WK tegen nummer vijf van Azië

Jong Oranje opent vanmiddag het wereldkampioenschap in Skopje tegen de nummer vijf van Azië. Dat is het onervaren Iran.

Advertentie

Een jaar geleden deed de eerste opponent van Nederland mee aan het Aziatische kampioenschap onder 20. In Hong Kong eindigde Iran achter winnaar Korea, China, Japan en Chinese Taipei op plaats vijf en plaatste zich zo als laatste land voor het WK.

De groepsgenoot van Jong Oranje was in juli 2023 de beste van de afvallersronde. Zo versloeg Iran, dat twee jaar geleden in Slovenië debuteerde op het wereldkampioenschap voor nationale jeugdteams, na de poulefase het thuisland en Kazachstan.

Fatemeh Merikh
Nederland is gisteren aangekomen in Noord-Macedonië. Jeugdbondscoach Ricardo Clarijs heeft zeventien speelsters meegenomen naar het wereldkampioenschap. Met tien jeugdinternationals is bekerwinnaar VOC de hofleverancier van Jong Oranje.

Bij Iran draait veel om Fatemeh Merikh. De linkeropbouwer heeft in veertien jeugdinterlands 79 keer gescoord. In de beslissende pot met Kazachstan om plaats vijf van Azië (24-27) en zo een WK-ticket maakte Merikh er acht. Teamgenoot Maede Oshaghi, net als Merikh 20 jaar, scoorde zeven doelpunten.

Viaplay
Nederland – Iran begint om 13:30. De wedstrijd is met Nederlands commentaar te zien op Viaplay.

Foto: Hank Prijs

Advertentie