Skip to main content

Jong Oranje overtuigt met brons

Net als op het vorige WK heeft Nederland U20 brons gepakt. In de troostfinale was de ploeg van Ricardo Clarijs vanmiddag sterker en frisser dan Denemarken: 33-28.

Advertentie

In wedstrijd acht in Skopje perste Jong Oranje er nog een laatste keer alles uit. Met een 18-13 ruststand, invaller Paris Scholten maakte er kort voor de pauze twee, tot gevolg.

Denemarken kwam alleen bij 22-19 even dichtbij Nederland, maar in het slotkwartier liep het team van Clarijs weer verder uit. Zo prikten hoekspelers Donna Bakker en Loïs van Vliet in de break-out raak. Bij 33-24 was het verschil het grootst.

‘MVP’ Van Maurik
Topscorer aan de zijde van Jong Oranje werd Alieke van Maurik. De rechteropbouwer maakte er tegen de Denen negen en werd zo uitgeroepen tot ‘MVP’ van de troostfinale. In totaal heeft Van Maurik, die een transfer naar Borussia Dortmund maakt, in Skopje 42 WK-doelpunten gemaakt.

Ook doelvrouw Bianca Schanssema solliciteerde maar weer eens naar een plaats in het All Star Team van het WK. De goalie van Jong Oranje en het Deense København Håndbold maakte vanmiddag twaalf stops en keerde zo 36 procent van de ballen van de moegestreden tegenstander.

Finale ook op Viaplay
Zeven van de acht WK-duels heeft Jong Oranje omgezet in een overwinning. Alleen Hongarije bleek bij de laatste vier te sterk (24-28). Zij spelen aan het einde van de middag met Frankrijk om het goud en ook die partij is live te zien op Viaplay.

Foto: Hank Prijs

Advertentie