Skip to main content

Jong Oranje strijdt met Roemenië om groepszege

Voor de derde keer in vier dagen laat Jong Oranje zich vanmiddag op het WK U20 zien. In Noord-Macedonië strijdt de nationale jeugdploeg met Roemenië om de groepszege.

Advertentie

Om 15:45 staat de eerste plaats in groep A op het spel. Nederland en Roemenië zijn beiden al zeker van de volgende ronde op het wereldkampioenschap in Skopje.

Net als Jong Oranje versloeg ook de aanstaande tegenstander op dag één en twee van het WK Brazilië en Iran. Het doelsaldo van de ploeg van jeugdbondscoach Ricardo Clarijs is na twee pouleduels veel beter: +36 om +19.

Zwitserland en Egypte
Op het vorige WK in 2022 stelde Roemenië met een vroege uitschakeling teleur. In Slovenië bereikte Nederland de halve finale. Een jaar geleden waren de rollen omgedraaid. Waar Nederland U19 slechts negende werd, pakte de poulegenoot op het EK in eigen land achter Hongarije en Denemarken brons.

De winnaar van het treffen van vanmiddag neemt twee punten mee naar de hoofdfase van het WK. Vanaf morgen gaan Nederland en Roemenië kruisen met de top-2 van poule B. In een onderlinge wedstrijd heeft Zwitserland uitdager Egypte in het gevecht om de winst in groep B verslagen (31-22).

Viaplay
Roemenië – Nederland begint om 15:45 en is te zien op Viaplay. Redactielid van Handbal Inside Stijn Steenhuis is de commentator.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie