Skip to main content

Jong Oranje treft Denemarken in troostfinale

Denemarken wordt de laatste tegenstander van Jong Oranje op het WK in Noord-Macedonië. De derde plaats staat morgenmiddag op het spel.

Advertentie

In WK-wedstrijd zeven ging het gisteravond mis voor Nederland U20. Door eerste nederlaag, Hongarije heeft zich door de 24-28 (15-12) overwinning weer geplaatst voor de finale, rest de troostfinale.

De andere halve finale in Skopje eindigde in 32-26 voor Frankrijk. Halverwege stond uitdager Denemarken er nog maar twee achter (16-14). Ook de Scandinaviërs gaan op de slotdag van het eindtoernooi op voor brons.

De laatste opponent van Jong Oranje in Noord-Macedonië overtuigde nog wel in de kwartfinale. De finalist van het EK 2023 haalde bij de laatste acht Portugal met 22-49 door de gehaktmolen. Tegelijkertijd versloeg Nederland Zweden (25-21).

Twee jaar geleden slaagde Jong Oranje erin met brons naar huis te gaan. Op het wereldkampioenschap in Slovenië rekenden de nationale jeugdploeg met 31-20 af met Zweden. Op dat toernooi eindigde Denemarken op plaats vijf.

Nederland – Denemarken is morgenmiddag vanaf 14:45 te zien op Viaplay. Aansluitend (17:30) zendt de streamingdienst ook de WK-finale tussen Hongarije en Frankrijk uit met Nederlands commentaar.

Foto: Hank Prijs

Advertentie