Skip to main content

Jong Oranje verslaat Zuiderburen in oefenduel

De Nederlandse mannen onder eenentwintig hebben in aanloop naar de belangrijke EK-kwalificatie later deze week een oefenzege geboekt. In Panningen werden de leeftijdsgenoten van België verslagen: 35-27.

Advertentie

Dit weekend oefent de ploeg van bondscoach Gino Smits een EK-kwalificatietoernooi in Praag tegen Turkije, Oostenrijk en het gastland. In de thuishal van BEVO stond het bij rust gelijk (15-15).  “Het was een goede voorbereidingswedstrijd”, vertelt assistent Lars Hoogeveen vlak na het duel. “We hadden met België een prima gedreven tegenstander die het ons zeer lastig maakte”.

Elissen maakt er zeven
In het tweede bedrijf sloop Jong Oranje bij België vandaan. Topscorer van het jeugdteam werd spelmaker Rik Elissen met zeven treffers, gevolgd door Lions-talenten Kooijman en Jerry met ieder vijf doelpunten. “We hebben meerdere dekkingsvormen kunnen oefenen. Voor ons een goede wedstrijd met verbeterpunten, waar we de komende dagen nog hard aan kunnen werken”, beschouwt Hoogeveen, hoofdtrainer bij HSG Nordhorn-Lingen 2, na.

Domper voor Smits was het uitvallen van Marwin van Offeren. De linkshander van E&O liep een enkelblessure op en zal niet mee gaan naar Tsjechië.

Foto: Facebook Jong OranjeAdvertentie

Join the discussion 7 Comments