Skip to main content

Jong Oranje zet grote stap richting WK-ticket

Door IJsland met overtuiging te kloppen heeft Jong Oranje op het EK in Roemenië een grote stap richting plaatsing voor het wereldkampioenschap van 2024 gezet.

Advertentie

Het werd aan het begin van de middag 26-32 voor Nederland. Na rust (12-16) was het verschil tussen beide landen in de afvallersronde bij 20-28 het grootst.

Jalisha Loy
In de eerste drie kwartier kwam linkeropbouwer Jalisha Loy (foto), terug na een zware knieblessure, tot acht goals uit tien pogingen. Teamgenoot van Loy bij VOC Daphne Luchies maakte tegen IJsland vijf doelpunten en een aantal assists. Doelvrouw Bianca Schanssema kwam in Pitesti tot een stoppercentage van 42 procent.

In groep 3 in de verliezersronde is Jong Oranje op vier punten gekomen en zo gaat de nationale jeugdploeg aan kop. Daarmee ligt Nederland op koers om samen met runner-up Duitsland en de top-2 van EK-groep 4 plaatsen negen tot en met twaalf van Europa te gaan verdelen.

Tegen Duitsland
De eerste dertien landen van het Europees kampioenschap en organisator Noord-Macedonië spelen over een jaar het WK. Het startbewijs ligt met de partij met de Duitsers op de agenda voor het grijpen.

Foto: IHF

Advertentie