Skip to main content

Jong Oranje zonder nederlaag naar kwartfinale

Nederland was met nog één duel in de hoofdfase van het WK in Slovenië te gaan al zeker van de kwartfinale, maar door vanmiddag Zweden te kloppen (23-22) is de nationale jeugdploeg nog altijd ongeslagen.

Advertentie

Pas na de pauze kwam de overwinning op het groepshoofd uit Scandinavië tot stand. Na 10-12 halverwege maakte Bianca Schanssema onder de Nederlandse lat een aantal extra stops. Zo keerde de doelvrouw van Quintus twee strafworpen.

Nog even heel spannend
De 20-16 kwam van de hand van Jessie van de Ruit waarna Zweden een time-out aan vroeg. Na de 23-20 van Amber Verbraeken leek de buit voor Jong Oranje, waar assistent Per Johansson zich steeds nadrukkelijker met de coaching gaat bemoeien, binnen.

In de laatste twee minuten kwam Zweden nog gevaarlijk dichtbij. Vijf tellen voor het eind mocht de opponent zelfs nog één keer in de break-out, maar ging voor het Nederlands jeugdteam tijdig de zoemer af. Eerder wist Jong Oranje van India, Japan en Tunesië te winnen. De WK-partij met Slowakije eindigde in 27-27.

Laatste acht
De opponent bij de laatste acht is nog niet bekend. Door Zweden te verslaan kruist Nederland niet met de nummer één, maar twee van een andere groep op het WK in Slovenië.

Advertentie