Skip to main content

Jong scheidsrechterskoppel maakt Europees debuut in Oldenburg

By 19 september 2016september 22nd, 2016Achtergrond, Artikelen, Buitenland, Voorpagina

Rick Wolbertus en William Weijmans (foto) hebben dit weekend hun debuut in Europa gemaakt. Het jonge scheidsrechterskoppel had de leiding over het EHF Cup-tweeluik tussen VfL Oldenburg en Bnei Hertzeliya. 

Advertentie

“We kijken tevreden terug”, opent Wolbertus. “De wedstrijden waren niet heel spannend, maar het was leuk om in een dergelijke hal te debuteren. En het is wel wat anders om het gehele weekend alleen maar met de wedstrijden bezig te zijn. De voorbereiding is dan optimaal”. Beide wedstrijden werden in Noord-Duitsland afgewerkt.

“het is wel wat anders om het gehele weekend alleen maar met de wedstrijden bezig te zijn”

Het Nederlands getinte Oldenburg maakte korte metten met de Israelische tegenstander. “Qua spanning in de wedstrijd was het niet de beste of mooiste wedstrijd”, is collega Weijmans eerlijk. “Maar alles eromheen is gaaf. Dagen weg voor twee wedstrijden, de focus op de wedstrijden en de delegatie”.

Kenneth Abrahamsen
De 27-jarige arbiters werden ‘gekeurd’ door oud-topscheidsrechter Kenneth Abrahamsen. De Noor floot onder meer de Champions League-finale in 2013. “Op zaterdag waren we misschien te strikt voor de Israelische ploeg”, houdt Weijmans zich een spiegel voor. “Toen hebben we ze, op advies van de waarnemer, op zondag wat meer laten handballen. Hoewel ze toen ook wel wat beter speelden. Dus hoefden we minder technische fouten te fluiten”.

Advertentie

“Maar ook in Nederland hebben we een mooi, maar druk, programma”

In oktober staat de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup op het programma. In november start de Challenge Cup. “Dat zijn de ronden waar we, als nieuwelingen in de EHF, kans op maken”, legt Limburger Weijmans uit. “Maar ook in Nederland hebben we een mooi, maar druk, programma. Met veel leuke en spannende wedstrijden”.

Holland Handball Tournament
Maat Wolbertus voegt daar een nieuw hoogtepunt toe. “Op 6 en 8 oktober fluiten we ook op het Holland Handball Tournament in Eindhoven. Nog een stap hoger, erg mooi. We doen ons best en als dat gewaardeerd wordt is dat fijn”.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Stef Hoogendijk, handbalfoto.nl

Advertentie