Skip to main content

Journalisten voorspellen: Kampioen, degradant, MVP en verrassing van de BENE-League

By 1 september 2022BENE-league, Competities, Voorpagina

De BENE-League begint zaterdagavond. Journalisten voorspellen de kampioen, degradant, MVP en verrassing van de topcompetitie van Nederland en België.

Advertentie

Naam: Ingrid Lemmens
Functie: Freelance sportjournalist bij onder andere De Limburger en Handbal Inside Magazine

Kampioen: Achilles Bocholt
Degradant: Eupen
MVP: Jeffrey Boomhouwer, de routinier en international van Aalsmeer gaat voor veel en spectaculaire doelpunten zorgen en is een absolute aanwinst voor de BENE-League.
Verrassing: Ik verwacht veel van Ivo Steins (foto) van LIONS. Hij neemt een gewaagde stap door zijn positie als cirkelspeler te verruilen voor een plek op de middenopbouw. Maar aan spelinzicht zal het Steins niet ontbreken en met een klein vleugje vernuft van zijn broertje Luc, kan dit wel eens heel verassend gaan zijn.

Naam: Sjoerd Jansen
Functie: Sportverslaggever Dagblad van het Noorden

Advertentie

Kampioen: Hurry-Up
Degradant: Tachos
MVP en verrassing: Manager van Hurry-Up Manuel Kremer heeft goed ingekocht met de nodige ervaren spelers zoals de Deen Nicolai Schoemaker  en oud-international Patrick Miedema. Eerstgenoemde gaat indruk maken. Schoemaker was zelfs een aantal jaren gestopt, maar laat weer zien waar hij allemaal toe in staat als de grote regisseur van Hurry-Up.

Naam: Peter Lotman
Functie: Sportverslaggever AD

Kampioen: Aalsmeer
Degradant: Tachos
MVP: Opnieuw Vaidas Trainavicius. De meest complete speler met veel spelinzicht, gevaarlijk schot en oog voor medespelers. Steeds een genoegen om hem aan het werk te zien.
Verrassing: Evan de Lange. Een buitengewoon getalenteerde keeper die niet alleen over klasse beschikt, maar bovendien ook nog eens een heel stabiel karakter heeft. Hij gaat veel punten pakken voor Volendam.

Naam: Tom van der Wilt
Functie: Sportverslaggever De Limburger

Kampioen: Aalsmeer
Degradant: Tachos
MVP: Met al zijn ervaring en kwaliteiten moet Jeffrey Boomhouwer in staat worden geacht om de beste speler te zijn van de BENE-League. Verder ben ik benieuwd naar Patrick Miedema. Kan hij Hurry Up op sleeptouw nemen richting misschien wel een hoge klassering?
Verrassing: Of het echt verrassend is weet ik, want vorig jaar was hij na de winterstop al ontzettend goed op dreef. Ik heb het over Destin van Dijk, zoon van trainer Hans van Dijk. Hij is pas 20 jaar, maar wat ik heb gezien was indrukwekkend. Een schot van wereldklasse heeft de linkeropbouwer nu al.

Naam: Stijn Steenhuis
Functie: Redactielid Handbal Inside en commentator RTV Drenthe

Kampioen: Aalsmeer
Degradant: Eupen
MVP: Vaidas Trainavicius. Als de nood hoog is neemt de Litouwer de aanstaande kampioen van de BENE-League bij de hand. Trainavicius is een geweldige regisseur die ook zelf de hoofdrol kan spelen.
Verrassing: Kaj Geenen. De linkerhoekspeler van Bevo heeft bij Jong Oranje laten zien makkelijk te kunnen scoren. Na het stapje terug van positiegenoot Jeroen van den Beucken gaat Geenen zich in Panningen bewijzen als even zeker eindstation op de flank.

Foto: FotoReza

Advertentie