Skip to main content

Kaapverdië – Duitsland afgelast

By 17 januari 2021Voorpagina

De wedstrijd tussen Duitsland en Kaapverdië op het WK in Egypte is afgelast. Het duel stond voor vanavond gepland, maar kan door meerdere coronagevallen bij Kaapverdië niet gespeeld worden.

Advertentie

Er was de afgelopen dagen veel te doen om de Afrikaanse ploeg. Zes besmette spelers werden thuisgelaten na het trainingskamp in Portugal. Bij aankomst in Egypte kwamen daar nog eens vier besmettingen bij. Lang leek het erop dat Oranje als eerste reserve de plek van Kaapverdië over zou nemen, maar zover kwam het niet.

Reglementaire overwinning
Op zaterdag werden er opnieuw twee spelers positief getest, wat betekende dat Kaapverdië nog maar negen fitte spelers ter beschikking had. Volgens de reglementen van de IHF is dat te weinig om een WK-wedstrijd te mogen spelen. Duitsland kan zo een reglementaire 10-0 overwinning bijschrijven. Daarmee zijn de Duisters ook zeker van een plek in de hoofdronde.

Kaapverdië hoopt het toernooi nog af te kunnen maken door vier nieuwe spelers naar Egypte te halen. Een overwinning in het laatste groepsduel tegen Uruguay zou er zelfs voor kunnen zorgen dat de Afrikanen verder gaan naar de hoofdronde. 

Foto: IHF

Advertentie