Skip to main content

Kampioen UGHV keert na 24 jaar terug in eerste divisie

UGHV uit het Gelderse Ulft is gisteravond kampioen van de tweede divisie geworden en keert na de zomer na 24 jaar terug in de eerste divisie.

Advertentie

Bij de reserves van Aristos verzilverde UGHV het eerste matchpoint. Door de 24-28 overwinning op Aristos 2 zijn de blauwhemden in de slotronde van volgend weekend niet meer in te halen door achtervolgers Zaanstreek en Huissen.

Jairo Housheer
In Amsterdam maakte UGHV, dat twee jaar geleden nog laatste werd in de tweede divisie, pas in het slotkwartier het verschil. Halverwege stond het in de hoofdstad nog 11-12.

In de tweede seizoenshelft legde de winnaar uit Gelderland de basis voor de titel en daarmee promotie. Van de laatste acht competitiewedstrijden won UGHV, waar broertje van Oranje Dione Housheer Jairo Housheer belangrijk is als schotgevaarlijke rechteropbouwer, er zeven. Samen met Jurn Kraan was Housheer in deel twee van het speeljaar goed voor de meeste doelpunten.

Dynamico 2
In de andere tweede divisie was het derde van Hellas al een tijdje zeker van de schaal. Door gisteravond overtuigend af te rekenen met Handbal Twente (38-17) gaat runner-up Dynamico 2 samen met UGHV omhoog.

Advertentie