Skip to main content

Kampioenskandidaat TV Emsdetten breekt contract Robin Jansen open

Het doorlopende contract in Duitsland van Robin Jansen (28) is door TV Emsdetten open gebroken en met nog eens één seizoen verlengd.

Advertentie

De linkeropbouwer ligt niet tot 25, maar juni 2026 vast. TV Emsdetten wil met het openbreken van de verbintenis van Jansen een bemoedigend signaal afgeven aan fans en sponsoren.

Terugkeren naar tweede niveau
Jansen kwam in 2021 terecht bij groen-zwarten die al voor het tweede jaar op rij spelen om promotie naar de tweede Bundesliga. Door zijn drang naar het doel en scorendvermogen wordt de Utrechter omschreven als ‘Leistungsträger’.

“Ik voel mij zeer op mijn gemak in Emsdetten en ben overtuigd van de ingeslagen weg van de club”, aldus Jansen op de website van zijn club. “Het totaalpakket in Emsdetten is voor mij zeer kloppend. We willen op korte termijn weer terugkeren naar de tweede Bundesliga en ik zie dat doel erg zitten.”

Koploper geklopt
Zonder de geblesseerde Jansen versloeg TV Emsdetten gisterenmiddag koploper HC Eintracht Hildensheim. Door de 36-32 overwinning hebben de groen-zwarten, waar international Lars Kooij een directe rode kaart kreeg, nog maar één punt minder dan de lijstaanvoerder van de derde Bundesliga Noord/West.

Advertentie