Skip to main content

Keepertje-keepertje: Welke goalie wurmt zich er voor het EK tussen?

By 19 oktober 2021Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Eerste keus onder de lat van de Oranjemannen Bart Ravensbergen is geblesseerd. Tijdens de trainingsweek begin november krijgen positiegenoten de kans zich voor het EK in 2022 in de kijker te spelen.

Advertentie

Op het Europese debuut van Nederland in 2019 vormde Ravensbergen een koppel met Gerrie Eijlers. De drie groepsduels in Trondheim bleken het laatste kunstje van laatstgenoemde in het shirt van de nationale ploeg.

Wanneer de Oranjemannen op 6 en 7 november oefenen tegen Noorwegen en Denemarken zal Eijlers vanaf de kant toekijken. Hij is als keeperstrainer aan de staf van bondscoach Erlingur Richardsson toegevoegd. Een belangrijke keuze voor het EK moet gemaakt worden: wie moet in Hongarije Ravensbergen bijstaan?

Drie kanshebbers
De goalie van HSG Nordhorn-Lingen heeft een herniaoperatie ondergaan. Begin november mogen Mark van den Beucken (KRS Topphåndball), Dennis Schellekens (Volendam) en Arjan Versteijnen (Achilles Bocholt) zich bij de nationale ploeg melden. De trainingsgroep op Papendal telt 21 internationals. De staf brengt de groep nog voor de oefenpartijen in Noorwegen terug naar 18 spelers.

Advertentie

Van den Beucken speelt sinds de zomer in Noorwegen. KRS Topphåndball heeft de eerste drie van zeven competitieduels weten te winnen. Concurrent Schellekens is wekelijks te zien in de BENE-League en vertolkt vaker dan eens een hoofdrol. Evenals positiegenoot Versteijnen die in Belgische dienst op plaats twee in de competitie staat.

Reserves
Thijs van Leeuwen en René de Knegt behoorden nog tot de 36-koppige voorselectie. Ook laatstgenoemd tweetal is in de BENE-League actief. Van Leeuwen verdedigt het doel van hoogvlieger Sporting Pelt. De Knegt vormt met Marco Verbeij bij Aalsmeer een tweetal.

Tijdens de succesvolle EK-kwalificatiefase, Oranje bleef onder andere tegen Slovenië en Polen rechtovereind, werd Van den Beucken vaak als stand-in aangewezen. Een onuitwisbare indruk tussen de Nederlandse palen heeft de oud-speler van TBV Lemgo nog niet gemaakt. Mogelijk brengen de partijen tegen Noorwegen en Denemarken daar verandering in.

Boedapest
Het EK wordt van 13 tot en met 30 januari 2022 georganiseerd in gastlanden Hongarije en Slowakije. Nederland zit groep B met Portugal, Hongarije en IJsland. De mannen van Richardsson spelen alle poulewedstrijden in Boedapest.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie