Skip to main content

“Kees vond dat ik zijn gezag ondermijnde”

Gistermiddag kwam via RTV Utrecht naar buiten dat oud international Wendy Smits uit de selectie van Fortissimo was gezet na een conflict met hoofdtrainer Kees Boomhouwer. Vandaag vertelde zij aan Handbal Inside haar kant van het verhaal.

Advertentie

Voor Smits (32) kwam het naar eigen zeggen allemaal erg onverwachts. Op 24 november werden de speelsters uit het niets bij elkaar geroepen om vervolgens één voor één een gesprek te hebben met een delegatie van het bestuur en de technische commissie. Aan de speelsters werd medegedeeld dat Kees Boomhouwer zijn functie als hoofdtrainer had neergelegd omdat hij ontevreden was over de houding van Smits. Zij zou naar zijn zeggen aan zijn stoelpoten hebben gezaagd door vaak tijdens trainingen of time outs het woord te nemen en hem daarbij te overrulen.

“Tijdens de gesprekken die het bestuur en de technische commissie voerden met de speelsters werd hen gevraagd te kiezen tussen Kees of mij. Het grootste gedeelte van de speelsters koos toen mijn kant” aldus Smits. Haar partner en voorzitter van Fortisimmo Eric Janssen stapte diezelfde avond nog op als voorzitter omdat hij door zijn medebestuursleden niet op de hoogte was gesteld van de gesprekken. Smits koos er echter voor niet direct op te stappen en zocht contact met Boomhouwer. Er leek een nieuwe opening te ontstaan waarbij beide nader tot elkaar konden komen. Hier kwam afgelopen vrijdag toch weer verandering in. Boomhouwer liet Smits toen telefonisch weten dat hij toch geen heil zag in een verdere samenwerking. Tot verbazing van Smits.

“Naar mijn mening hadden we alles gewoon kunnen uitspreken. Het was mij onbekend dat Kees zich stoorde aan het feit dat ik af en toe het woord nam en vond dat ik daarmee zijn gezag ondermijnde. Ik zag het juist als een goede samenwerking waarin we elkaar aanvulden. Ik weet niet precies wat er is gebeurd tussen ons eerste contact en het moment dat hij mij terugbelde. Ik heb het idee dat er binnen de club vooral heel veel over elkaar werd gepraat in plaats van met elkaar. Dat vind ik jammer”.

Wat Smits in de aankomende periode gaat doen is voor haar nog niet duidelijk, maar een punt zetten achter haar carrière lijkt geen optie; “Mijn oude trainer Peter Portengen zei vaak tegen mij dat stoppen met handballen altijd nog kan en dat ik moet blijven doorgaan zolang als het kan. Daar haal ik nog altijd veel motivatie uit”.

Handbal Inside heeft ook Kees Boomhouwer om een reactie gevraagd. Hij besloot ons echter niet te woord te staan.

Foto: Blomberger

Advertentie

Join the discussion 5 Comments