Skip to main content

Keuze van de redactie: Housheer, Dulfer en Van Wetering

By 19 december 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Het sterrenteam van het WK wordt vandaag bekend en de kans is groot dat Oranje te weinig indruk heeft gemaakt om een plekje in de topformatie te bemachtigen. Wie vielen bij de redactie van Handbal Inside in positief opzicht op? Een lijstje van vijf naar één.

Advertentie

5. Debbie Bont
Met achttien goals en een schotpercentage van 75 procent was Debbie Bont in Spanje de meest betrouwbare keuze van het Nederlands team op de rechterhoek. Met zes goals hielp de Volendamse Oranje tegen Zweden (31-31) over een dood punt in de partij.

4. Larissa Nusser
Met 45 assists nummer twee op de lijst met beste aangevers van het wereldkampioenschap. Larissa Nusser, slechts 21 jaar, kreeg op het WK veel vertrouwen van Monique Tijsterman en betaalde dat in sommige groepsduels met veel creativiteit en dynamiek terug. Eentje voor de toekomst.

3. Bo van Wetering
Door het maken van veertig doelpunten op het WK in de top-10 van beste schutters van het WK: Bo van Wetering. Tegen Kazachstan goed voor een record: achttien treffers op één duel in het eindtoernooi. Waarom niet hoger op dit lijstje? Tegen grootmachten Zweden (0/3) en Noorwegen (3/5) als eindstation niet foutloos.

2. Kelly Dulfer
De minst gepasseerde verdediger van Oranje op het WK! Negen steals, twaalf blocks en maar twee uitsluitingen. In balbezit bij 41 Nederlandse doelpunten betrokken. Klasse.

1. Dione Housheer
Wint in dit lijstje nét van Dulfer, want Dione Housheer zorgde voor net wat meer spektakel. Keuze van de onderbuik. 35 treffers, 32 assists, betrokken bij 67 goals van de formatie van interim-bondscoach Monique Tijsterman. Housheer is verdedigend op wereldniveau nog te kloppen, maar gaf tegen Zweden (5/6) en Noorwegen (9/12) in balbezit thuis.

Foto: IHF

Advertentie