THW Kiel houdt Bundesliga enigszins spannend, Boomhouwer wint uitduel

SC Magdeburg is er niet in geslaagd de Bundesliga voortijdig te beslissen. In het thuisduel met directe concurrent THW Kiel liep Magdeburg tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan: 25-30.

In de uitverkochte GETEC-Arena in Magdeburg werd al snel duidelijk dat Kiel vol voor zijn laatste kans wilde gaan. Onder leiding van sterspeler Sander Sagosen, hij keert deze zomer terug naar Noorwegen en gaat spelen voor Kolstad, sloegen de Noord-Duitsers voor rust een gaatje van twee: 15-17.

In het tweede bedrijf behield Kiel de controle over de wedstrijd en zes minuten voor tijd was het verschil vier (23-27). Kay Smits mocht voor één penalty van de bank komen. Collega op de rechteropbouw Omar Ingi Magnusson was met negen doelpunten beste schutter van de partij.

Boomhouwer succesvol
Eerder vandaag won Bergischer HC de uitwedstrijd bij nummer vijf HSG Wetzlar (23-27). International Jeffrey Boomhouwer was goed voor vier doelpunten. In de Bundesliga heeft Magdeburg nu een voorsprong van vier punten op Kiel en heeft het een wedstrijd minder gespeeld.