Skip to main content

Kleijkers wordt prof in Frankrijk

Nieuwe Oranjeheer Martijn Kleijkers (23) verhuist in de zomer naar Frankrijk waar de cirkelspeler prof wordt.

Advertentie

Kleijkers ruilt LIONS in voor Billère Handball Pau Pyrénées. De aanstaande club van de cirkelspeler staat negende in de Proligue.

Na het EK
In het nieuwe seizoen is komt de Limburger niet uit in de BENE-League, maar het tweede niveau van Frankrijk. Na zijn entree op het Europees kampioenschap had Kleijkers, die met het Nederlands team in Griekenland is voor de WK-playoff met het thuisland, zijn zinnen op de stap naar het buitenland gezet.

“De club was op zoek naar een snellere en beweeglijke cirkelloper. Die ook in de dekking sterk staat. Na het EK is het allemaal redelijk snel gegaan”, aldus Kleijkers.

Met LIONS speelt Kleijkers deze maand nog om de landstitel. De titelhouder is als koploper van de HandbalNL League al geplaatst voor de BOT en ontvangt volgend weekend runner-up Aalsmeer.

Broer Bram
Kleijkers over Billère Handball Pau Pyrénées: “De club heeft een duidelijk doel voor de aankomende jaren. Ze zijn ambitieus en willen binnen twee jaar mee gaan spelen om promotie naar de Starligue. Ik maak graag onderdeel uit van de plannen.”

Eerder koos de broer van Kleijkers voor een vertrek uit Sittard. Doelman Bram Kleijkers verdedigt na de zomer het doel van competitiegenoot Sporting Pelt.

Foto: FotoReza

Advertentie