Skip to main content

Klompé: “Iedere wedstrijd is bij Volendam belangrijk”

De titelstrijd betekent het eind van het eerste volle seizoen van Twan Klompé (19) bij Volendam. “Van dit jaar kan ik alleen maar sterker worden.”

Advertentie

In de laatste twee speelrondes van de HandbalNL League moet Volendam twee punten op Aalsmeer goed maken om de best-of-three om de landstitel te halen. “Iedere wedstrijd is bij Volendam belangrijk. Dat is ook gebleken, want de eerste finales hebben we op een haar na gemist”, vertelt Klompé.

Toen de linkerhoekspeler nog het wit-blauw van Hellas droeg was de druk minder hoog. “Compleet iets anders, weet ik nu. Bij Hellas ging het vooral lekker, omdat ik het naar m’n zin had met vrienden. Dan blijk je toevallig ergens goed in te zijn. In mijn eerste weken bij Volendam was het flink schakelen.”

Vorm blijft schommelen
“Bij zo’n grote club als Volendam is het minder vriendschappelijk en staat alles in teken van winnen en prijzen pakken”, vervolgt Klompé. Dat was wennen voor de student. “Ik ben wel gebaat bij een goede sfeer. Vlekkeloos zijn mijn eerste maanden in de BENE-League niet geweest.”

Advertentie

Uit huis en in een andere provincie had Klompé tijd nodig. “Ik heb me even minder op mijn plek gevoeld. Dan ga je nadenken. Is de tijdsinvestering het allemaal waard of moet ik me meer gaan richten op mijn studie in Leiden? In die periode was ik op training en tijdens de wedstrijd ook minder overtuigend”, is hij zelfkritisch. “Mijn vorm blijft schommelen, maar gelukkig gaat het steeds beter. Van dit jaar kan ik alleen maar sterker worden.”

Minstens twee jaar
“Ik wil blijven ontdekken wat voor me werkt”, biecht de jeugdinternational op. “Ik ben nog wel van plan minstens twee jaar er helemaal voor te gaan. Maar nog verder wil ik niet vooruitkijken. Ik weet niet of ik het type ben dat in het buitenland terecht moet komen.”

Klompé houdt geduld, want: “Natuurlijk is het vet om grotere wedstrijden voor veel publiek te spelen. Daar geniet ik van. Daar kan het rondje eredivisie met Hellas niet tegen op.”

Afhankelijk van Aalsmeer
Als de flankspeler in zijn debuutseizoen weer een unieke sfeer wil ervaren, moeten de oranje-zwarten de eindstrijd halen. “Maar dan zijn we afhankelijk van Aalsmeer”, weet Klompé. “Eerst onze wedstrijden van Bevo en Hurry-Up winnen en vervolgens duimen dat Aalsmeer een keertje verliest. Als je kijkt wat voor kwaliteiten we hebben, vind ik ons wel waardig voor de finale. Maar misschien moet ik in mijn eerste jaar bij Volendam niet meteen verwend raken.”

Volendam – Bevo is vanavond om 20:45. Aalsmeer ontvangt morgenmiddag om 17:00 Hurry-Up.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie