Knap herstel PSV na bekerblamage

By 16 januari 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Eredivisionist PSV heeft zich na een lastig begin van de week in de competitie knap weten te herstellen door Quintus te kloppen: 24-23.

In de midweek gingen de Eindhovenaren in de regiofinale van de beker ten onder. Tegen eerste divisionist MEOS uit Nederweert werd verrassend verloren: 23-22.

Karlijn Geurds
Zo had PSV zaterdagavond met Quintus op bezoek iets goed te maken. Na 10-12 bij rust liepen de bezoekers uit Zuid-Holland uit naar 18-21 en 19-23. In de slotfase sloeg de thuisploeg terug.

In de laatste acht minuten kreeg PSV-goalie Lisa Klok er maar eentje om haar oren. Drie minuten voor tijd maakte Jamie Bleijenberg vanuit de linkerhoek gelijk (23-23). Karlijn Geurds (foto) zorgde een halve minuut voor tijd voor de winnende van PSV.

Plaats acht en negen
Niet de achtste finale van de beker voor de formatie van Björn Willunat, maar wel plaats negen in de eredivisie. Door de thuisoverwinning gaat PSV over DSVD en VZV heen op de ranglijst. Quintus staat een plaatsje boven de rood-zwarten.